Forside

Udgangspunktet er at – Enhver fodboldelsker – har en holdning / Ide til, hvordan og hvad der er, som gør man bliver til en god målmand, her er mange relevante områder med målmandstræning, målmandstræning med øvelser samt målmands grundtræning, målmand opbygning og vedligeholdes af målmand på alle niveauer - velkommen til :

  

Målmandstræning - Hvordan bliver man god og bygger videre på at forbedre, udbygge og vedligeholde....

Ja et kort svar er jo at - TRÆNING, TRÆNING og TRÆNING.. og det handler om den rette øvelse..

Et lidt længere svar må være.. hvis jeg vil være god, ja så skal jeg jo have den rigtige træning, tilrettelagt netop MIG - dig som målmand. Det som du træner som fodboldmålmand, ja det er jo det som du bliver bedre til.

Så er vi ved at være lidt mere inden i det som det handler om, nemlig at vælge det rigtige og træne dette med en masse gentagelser, justeringer og det som jeg træner bliver jeg jo god til.

Hvordan gør man så idag... ja både godt, mindre godt og absolut ingenting... hvilken gruppe eller områder ville man vælge.. mindre godt er vel også godt nok, ja til dels... men hvorfor ikke gøre det rigtige første gang..??

Et simpel spørgsmål - HVAD kan jeg gøre for dig.. dig som målmand, dig som forælder, dig som en klubtræner, dig som en nysgerig person eller hvem du nu er, du er lige vel- kommen her og dine spørgsmål, vil jeg meget gerne svare på, benyt dig venligst af min mail eller mobil telefon.

Målmandstræning til både unge, senior, drenge og pige, damer og mænd... handler om at få lavet sit praktiske planlægning på forhånd og den røde tråd med målmandstræning, så er man jo igang med at planlægge og ikke kommer til at glemme for meget... Tænk på en stor virksomhed, skal ens medarbejder være dygtige til ens arbejde, ja så laver man jo en planlægning for dette og føre dette ud i livet.

Der er mange spørgsmål og jeg har det svar og træning som kan anvendes.... hvordan bliver man god som fodbold målmand, hvilken målmandstræningsøvelser skal man bruge, fodbold målmands træningsprogram, hvordan træner man ungdom, hvordan træner man pige og damer, hvordan træner man senior og hvordan opbygger man en elite fodbold målmand og hvilken øvelser skal man bruge og anvende til ungdoms målmænd... hvordan træner man fittness til en fodbold målmand, hvordan og hvilken øvelser skal man anvende med styrketræning til en målmand, agility øvelser til en målmand, stige og koordinations træning til en målmand og fodbold generelt, hvordan med mad og kost til fodbold og en målmand, mentalt træning til en målmand, mental træning til et fodboldhold, mental træning til et elite fodbold hold og til en målmand, hvordan bliver man en fodbold målmand. ?????? en masse spørgsmål, jeg har nogle svar.. 

Husk at det som du træner, bliver du god til og valg af ens øvelser gør en målmand bedre... det handler om at gibe det godt an, få styr på planlægningen og ud på træningsbanerne og træn.... det handler om de rigtige øvelser og gentagelser...

Målmandstræning og mental træning til en målmand eller et fodboldhold. Ja jeg bruger en hel del tid på dette område indenfor målmandstræning. Det mentale og denne træning og værktøjer man kan anvende indenfor fodbold og særligt på en målmand eller et elite fodboldhold er guld værd på den korte bane og på den lange til en fodboldsæson. Jeg har brugt meget tid på at studere hvilken mekanismer man kan påvirke og forbedre og det er rigtig meget.

I bund og grund handler det om at sige... det er ok at lave fejl, men næste bold skal være bedre... det er den korte version. Målmandstræning idag handler om at være forberedt på at kunne være til stede, når man skal, det vil sige i en fodboldkamp.

Målmandstræning og hvilken øvelser skal man anvende... ja i bund og grund ser jeg det som være en måde at lave sit hjemmearbejde... men at stå i mål og valg af målmandsøvelser er der 3-4 områder som skal trænes og trænes... Placering, bevægelse og gribe samt igangsæning.

Mangler man inspiration til målmandstræning og træning generelt er her et forslag, DVD og træningsmappe er klart en hjælp og ide til hvad og hvordan.

Egentlig burde de enkelte afsnit være opdelt efter udviklingsniveau, men da fodbolden er opdelt efter alder, er denne opdelingsmåde fastholdt. Selve området med øvelser er taget som et udgangspunkt og kan derfor tilpasses ud fra det niveau som man træner på.

Det er at denne knap så erfarne trænere og som inspirationskilde for de garvede trænerne. Ved at have at der er brug for at målmanden, men især trænerne, er opmærksom på hvad der skal trænes i.

En vigtig del af målmandens træning består af spiløvelser under træningen, hvor der bør være stor fokus på målmandens præstationer. I træningsøvelserne er det vigtigt at målmanden bliver presset til træningen så meget som muligt og det minder om en kamp.

Det er f.eks. vigtigt at ved skud som målmanden halvklarer, følger markspillerne op og afslutter på riposten. Det tvinger målmanden til at komme hurtigt op, men samtidig skal markspillerne også være aggressive.

Jeg har valgt at kalde denne for - TRÆNINGSVEJLEDNING - denne mappe er netop nu på 499 sider. Denne vil også kunne anskaffes. Jeg arbejder også på flere områder - Skadebehandling - Lysken Øvelser, stræk øvelser og et stort område omkring Springerknæ.  Skal du have fat i denne, send en mail. Pris for denne er fastsat til som en PDF fil til kr. 250,- + porto

www.maalmand.dk/media/traenings%20vejledning.pdf

Dette har betydet, at noget er valgt fra og noget er valgt til, men som udgangspunkt bør man starte så tidligt som muligt og bygge videre på det lærte og  – måske – efter en rød tråd. Mit udgangspunkt for at lave denne mappe, er dels mange års erfaring i selv at have stået på mål, dels en kæmpe interesse i at lære mere selv og derved blive dygtigere som træner. Jeg har igennem flere år brugt på div. Træningsbaner rundt omkring og ikke mindst selv haft nogle gode målmænd, gode klubber og derved nogle sparringspartner i ” Hverdagen ” til at bygge videre og forbedre.

Min egen inspiration og lysten til at ville kunne gøre det bedre. Denne mappe er ikke en bibel, dermed sagt at det er det eneste som DUR, men med forslag – et Oplæg – til at man kan arbejde videre og gøre det lidt bedre til næste træningspas.

 

Denne mappe er en vejledning og med lysten til at søge efter bl.a. uddannelse, ny viden, nye inputs og en snak, oplæg og ligefrem en refleksion over hvad vi gør og ikke mindst hvordan vi gør det og kan gøre det meget bedre.

 

Man bør kigge på flere aspekter og redskaber med henblik på at gøre det vigtige arbejde i at forbedre sig. At træne målmænd kræver flere ting og bør ses som en direkte skoling i en tidlig alder. Måden man bevæger sig på, afspiller det mønster som man kan lære ved at fordybe sig. Overordnet må man forholde sig til dette og iværksætte en godt dagligt træningsmiljø, så ingen er i tvivl om – hvor vi er på vej hen.

 

Man skal også være åben for en dialog, nye tanker / input og ikke holde fast i gammel rutine, man bør tænke nyt og finde den gode fællesnævner for at dygtiggøre en målmand.

 

Formålet er at skabe sammenhæng mellem det at starte i klubben som ungdomsspiller og så ende som seniorspiller ca. 10 år senere.

 

God arbejdslyst på banerne og velkommen til en spændende verden.

 

Jeg bruger: Formålet med ”den røde tråd” med målmandstræning.

 

Der arbejdes med relevante skemaer og nødvendige papir til at hjælpe i denne træning, koordination, løbeskoling og motorik.

Husk At en målmand og mennesker generelt gerne vil lære og have det sjovt og trygt, så skab tryghed og dine målmænd vil søge udfordringer... Og til at gøre denne klar til netop senior og deres træning etc.

 

At give din målmand de bedste vilkår for at hindre en modstander i at score.. At sikre sig at ens målmand får gentagelser på sine øvelser og derved give bedre chancer for at hindre i at de scorer.

Husk at ens målmand, faktisk er den sidste forsvarer og den første angriber...

 

Samt være god med ben og kunne mange ting som en markspiller bør kunne...

Så derfor for mange ungdomsmålmænd og valg af øvelser og indhold, kernen til en bedre målmand.

 

Planlægning og opbygning :

  * Formål nr 1. At kunne hindre en modstander i at score i ens mål. At sikre sig en stabil og sikker målmand hele sæsonen igennem.

* Formål nr 2. At give din målmand de bedste vilkår for at hindre en modstander i at score.. At sikre sig at ens målmand får gentagelser på sine øvelser og derved give bedre chancer for at hindre i at de scorer.

 

Min indstilling.
At ved at starte op i en tidlig alder og få gjort de basale ting godt ved ens målmand, så er man kommet langt...

Ikke alle er supertalenter, dog findes der nogle, resten kan lære det at stå i mål... Her er den træning og en god ungdomsmålmand en god kombination.

 

Der kan endvidere snakkes meget om hvordan og hvorfor man gør dette med træning... se lidt på en markspiller.. det er jo en grund til at man igen og igen træne 1. gangs berøringer og tæmninger - det er vel grundtræning for en markspiller. Der er også tale om en trænes årsplanlægning, Resultat og virkning af en træning etc.

Min egen erfaring lægger delt til grund igennem mange år selv som målmand, en meget stor interesse i at lære og LYTTE.. samt en god uddannelse igennem DBU samt rigtig mange timer på træningsbaner rundt om...

Jeg vil gerne hermed siger tak til alle som har hjulpet og bidraget og ikke mindst velkommen på træningsbanerne...

 

At være med til at gøre de ting bedre imorgen end vi har gjort idag, dette skal ses som et oplæg til netop at hvordan gør man og hvordan kan man gøre det bedre - dels både for ens målmand men også for en målmandstræner. Her lægges der vægt på at bygge videre, søge nye inputs og ikke mindst viden.

Min egen lyst til at ville være bedre og være så godt klædt på og hvilken ting gør andre også en hel del omkring og for en seriøs træning og med relevante øvelser.

 

Målsætning : Her er den til senior træning og til at bygge videre til en god ungdomsmålmand. Og til at gøre denne klar til netop senior og deres træning etc.

Selv har jeg nu igennem mange år være og søgt efter min viden, denne vil her blive fremlagt til glæde og forhåbentlig til gavn for mange og for at få en dialog om og en hjælp til andre. Husk at ved at være klar på sin rolle, dels som målmand, dels træner mv. gøres dette nemt, dog det er på ens træningsbane man blive bedre og det er der det - Hårde - arbejde skal være.

Husk på : At målmandsspillet er simpelt, derfor - SIMPEL træning, så tæt på kamp niveau som muligt. Der skal ikke opfindes ting som ikke forekommer i kamp.

Der er også tale om en trænes årsplanlægning, Resultat og virkning af en træning etc. Samt at ved at lave sit - Hjemmearbejde - på forhånd og finde denne berømte Røde tråd, så virker det faktisk.

 

 

 God fornøjelse på træningsbanerne.

 Tilbud - Træner Mappe og DVD.

DVD nr. 1 - Ungdom og Grundtræning.(Normalpris kr. 299,-)

DVD nr. 2 - Klar til Senior.(Normalpris kr. 299,-)

DVD nr. 3 - Senior.(Normalpris kr. 299,-)
 Trænermappe i farver som en PDF fil.(Normalpris kr. 250,-)

  

 Samlet for dette kr. 1000,- + Porto.

Kun i Januar uge 3 - 2014 tilbud kr. 600,- 

Skal bestilles i uge 3, januar 2014.

 

Dette kan bestilles på email : bestilling@maalmand.dk

 

Opbygning

Med udgangspunkt i de øvelser der sikre en teknisk god målmand, de øvelser der styrker og som man anvender på superligaen og ved talenter og er tilpasset til ens behov, du ser det hele og får en god indgang og til at sikre en god og stabil målmand. Det handler om at simpel træning og ikke om ekstra ordinære ting som ikke forekommer i en kamp. Træning der gør en forskel.

DVD
Tager udgangspunkter i flere områder.

Placering, Bevægelse, Gribe, Fald, udkast, spark, anden bolde, Global Goal og standard situation samt et stort område : motorrik og koordination træning for målmand og markspiller.

Jeg har lagt stor vægt at finde og udvælge de øvelser til opbygning af målmand samt til vedligeholde en målmand over en hel sæson.


Der kommer en træner mappe med alle forklaringer og beskrivelser. Det vil sige, dette er lige til at gå til for enhver og været afprøvet i gennem mange år og vil fortsat blive videreudviklet.

Du får adgang til en del mere her på selve denne hjemmeside : www.maalmand.dk


Hvor jeg vil være dig behjælpelig og svare på dine spørgsmål.

 

   "Øvelse gør ikke perfekt, PERFEKT Øvelse gør mester."

 

Ja lige nu er jeg igang med at lave en del nye ting angående træning, træningsopbygning og hvordan man kan det for at sikre sig at få lavet et godt træningspas...

Jeg har valgt at dele dette op i 4 områder :

O - Opstart / Opvarmning

G - Grundlæggende træning for en målmand.

M - Mål / målmand på mål.

D  - Diverse.

 

 Se denne video fra Youtube : www.youtube.com/watch